Rybářský kroužek

Na Máčidle byl otevřen dětský rybářský kroužek.


  • Kroužek byl zahájen 16.9.2015.
    MOMENTÁLNĚ HLEDÁME NOVÉHO VEDOUCÍHO KROUŽKU !!!

  • kroužek probíhá ve spolupráci s MO ČRS Velký Osek.
  • čas kroužku-každou středu od 15.00-17.00.Sraz na Máčidle.Zde bude v zázemí spolku Hastrman probíhat mimo jiné výuka o rybách,rybaření,technikách rybolovu atd.Samotný lov ryb bude probíhat střídavě na Máčidlech a vodách MO ČRS Velký Osek.
  • v plánu jsou i dětské rybářské závody.A to opět jak na Máčidle,tak na Písníku MO ČRS.
  • kroužek je pro všechny věkové kategorie dětí do 15 let.Děti do 8 let musí v doprovodu dospělé osoby (případně dohoda).
  • účastníci kroužku s více než 50% účastí mají roční povolenku u MO ČRS Velký Osek za symbolických 50.-Kč.
  • kroužek je zcela zdarma.

    9.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC 2024
    NEDĚLE 28.dubna Máčidlo - Pohár PČR a Pivovaru Nymburk
    SOBOTA 8.června Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    NEDĚLE 15.září Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    8.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC 2023
    NEDĚLE 14.května Máčidlo - Pohár PČR a Pivovaru Nymburk
    NEDĚLE 4.června Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    NEDĚLE 24.září Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    7.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC 2022
    NEDĚLE 15.května Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    NEDĚLE 12.června Máčidlo - Pohár PČR a Pivovaru Nymburk
    NEDĚLE 11.září Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    6.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC 2021
    sobota 29. května Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    sobota 19. června Máčidlo - Pohár PČR
    sobota 11. září Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    5.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC
    sobota 18.dubna Máčidlo - Pohár PČR
    sobota 13. června Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    sobota 5.září Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    4.ročník dětských rybářských závodů VELKOOSECKÝ TROJZUBEC
    13.4.2019 Máčidlo - Pohár PČR
    25.5.2019 Písník - Pohár ČRS MO Velký Osek
    7.9.2019 Máčidlo - Pohár starosty Velkého Oseka

    13.4.2019 Máčidlo - Pohár PČR
    img

    img

    Dětské rybářské závody "Velkoosecký trojzubec" 2018
    sobota 21.4."O pohár ČRS" (Písník)
    img
    sobota 12.5."O pohár PČR" (Máčidlo)
    img
    img
    sobota 22.9."O pohár starosty VO" (Máčidlo)
    img
    img

    Dětské rybářské závody "Velkoosecký trojzubec"
    V sobotu 2. září proběhly v krásné přírodě na pokraji Libického luhu poslední závody ze série "Velkoosecký trojzubec" na rybníku Máčidlo. Závody o pohár starosty Velkého Oseka se konaly za chladného ale slunečného počasí. Celkem se zúčastnilo 20 malých rybářů od 6 do 15 let. Ryby po ochlazení braly poněkud méně, ale i tak děti nachytaly dohromady přes 30 metrů ryb. Bylo uloveno 9 kaprů - největší měl krásných 83 cm, dále se chytali jeseteři, cejni, plotice, perlíni a američtí sumečci. Vítězem se stal náš borec Teodor Dašek s počtem bodů 732. Na druhém místě skončila také již tradičně slečna Tereza Tůmová s počtem bodů 488 a na třetím místě pak Aleš Kubík s počtem bodů 297. Každý z nich chytal tentokrát bez rozdílů všechny druhy ryb. Nikdo se také nespecializoval na určitou rybolovnou techniku jako tomu bylo loni. Největší rybu tohoto závodu ulovil Filip Midloch - byl to jeseter o délce 85 cm. Nejtěžší rybou byl však krásný kapr o délce 83 cm. Děti chytaly s nadšením, ale zároveň se již naučily s rybami šetrně zacházet. Děti obdržely za svou snahu patřičné ocenění a tradičně i malé občerstvení. Některé děti rády zůstaly rybařit i po závodech. Nakonec došlo na vyhlášení celkového vítěze o putovní pohár "Velkoosecký trojzubec". Již po druhé se vítězem stal Teodor Dašek s celkovým počtem bodů 3246. Blahopřejeme! Druhá byla Tereza Tůmová a třetí Martin Hoznauer. Pohár se jménem vítěze tedy bude opět umístěn v místní základní škole. Všichni se těšíme na příští 3. ročník tohoto dětského rybářského klání. Mnoho zdaru v dalším sportovním rybolovu popřál dětem jak starosta Mgr. Pavel Drahovzal, tak předseda MO ČRS VO Roman Bejlek a pořadatelé ze spolku ZO ČSOP Hastrman. Za spolek ZO ČSOP Hastrman s pozdravem "Petrův zdar" Jarmila Dařílková

    img
    Dětské rybářskě závody "O pohár starosty Velkého Oseka " plus finále závodů "Velkoosecký trojzubec"
    Dne 27.srpna proběhly na Máčidle poslední závody ze série "Velkoosecký trojzubec"..Závody "O pohár starosty Velkého Oseka"se konaly za velmi pěkného letního počasí.Většina dětí přišla opravdu brzo a to už v sedm hodin ráno.Celkem se zúčastnilo 19 malých rybářů od šesti do patnácti let.Tentokrát nezklamaly ani ryby a děti tak nachytaly celkem úctyhodných 2965 cm ryb.Bylo uloveno 11 kaprů - největší 64 cm, 10 jeseterů - největší 79 cm.Dále byli uloveni karasi a mnoho cejnů,perlínů a ouklejí .Vítězem se stala slečna Tereza Tůmová s počtem bodů 688 .Na druhém místě skončila opět slečna Denisa Kubová s počtem bodů 674.A na třetím místě pak náš nádějný rybář Teodor Dašek.s počtem bodů 665.Mezi těmito třemi borci byly opravdu malé bodové rozdíly.Každý však zvolil jinou taktiku rybolovu.První slečna chytala převážně jesetery.Druhá pak ulovila bezpočet malých cejnů a plotiček.A mladý muž se soustředil převážně na kapry a feederovou techniku.Děti se nám v rybolovu opravdu nádějně zdokonalují. Ulovit skoro sedm metrů ryb během pouhých tří hodin už není jenom o štěstí , ale hlavně o rybářské zručnosti. O to víc nás těší , že mnohé z dětí ,které dorazily na závody,prošly naším rybářským kroužkem...Všechny děti obdržely za svou snahu patřičná ocenění a tradičně malé občerstvení. Nakonec došlo i na vyhlášení celkového vítěze o putovní pohár "VELKOOSECKÝ TROJZUBEC " Vítězem se stal Teodor Dašek s počtem bodú1393. Blahopřejeme ! Druhý byl Lukáš Kubík a třetí Tomáš Zámyslický.Pohár se jménem vítěze bude umístěn v místní základní škole. .Mnoho zdaru v dalším sportovním rybolovu popřál dětem jak starosta Mgr.Pavel Drahovzal tak předseda MO ČRS VO Roman Bejlek a pořadatelé ze spolku Hastrman. Po skončení závodu proběhl další doprovodný program - skákací hrad ,kklouzací vodní dráha a cvičná cesta s úkoly .v lese. Za spolek ZO ČSOP Hastrman Jarmila Dařílková

    img
    img

    Dětské rybářské závody " VELKOOSECKÝ TROJZUBEC "
    Dne 9. 4. proběhly na Písníku první dětské závody ze série o "Velkoosecký trojzubec". V chladném deštivém počasí se zúčastnilo 11 dětí. Ryby braly přiměřeně studenému počasí. Děti se trpělivě snažily. Celkem nachytaly 992 cm ryb. Z toho 5 kaprů, největší měl 59 cm. Všechny děti dostaly teplé občerstvení. Vítězem se stal Teodor Dašek s počtem bodů 491. Na druhém místě se umístila Barbora Mokráčková s počtem bodů 171 a na třetím místě skončil Tomáš Zámyslický s počtem bodů 116. Všechny děti obdržely zajímavé ceny dle svého umístění.

    Dne 21. 5. se konaly na Máčidle druhé dětské závody ze série "Velkoosecký trojzubec". Počasí se tentokrát umoudřilo a už od rána svítilo sluníčko. Dětí postupně dorazilo 24. Celkem se podařilo nachytat 1424 cm ryb. Kapři byli tentokrát jen tři. Některé pěkné ryby bohužel při zdolávání unikly. Největší chycený kapr měřil 65 cm. V přestávce závodů bylo opět rozdáno teplé občerstvení a děti vymýšlely další taktiku rybolovu. Vítězem se tentokrát stala malá slečna Terezka Tůmová s celkovým počtem bodů 367. Na druhém místě s počtem bodů 246 skončil Martin Hoznauer a na třetím náš osecký nadějný rybář Teodor Dašek s počtem bodů 237. Všechny zúčastněné děti opět za svou snahu obdržely hodnotné ceny. Tyto ceny byly tentokrát jak z kategorie rybaření, tak s policejní tématikou. Závodů se osobně zúčastnil vedoucí územního odboru policie České republiky pan plukovník Marek Jirouš, dále pak starosta Velkého Oseka pan Mgr. Pavel Drahovzal a předseda MO ČRS pan Roman Bejlek a samozřejmě také členové spolku ZO ČSOP Hastrman, kteří závody uspořádali. Po skončení závodu proběhly ukázky policejní a vojenské techniky.

    Všem sponzorům i pořadatelům obou závodů velice děkujeme. Stejně tak zúčastněným mladým rybářům a jejich doprovodu.

    Závody, které jsou součástí o putovní pohár "Velkoosecký trojzubec": 9. 4. - závody pod záštitou předsedy MO ČRS Velký Osek (místo konání Písník) 21. 5. - závody pod záštitou vedoucího ÚO PČR (místo konání Máčidlo) 27. 8. - závody pod záštitou starosty obce Velkého Oseka (místo konání Máčidlo)

    Každý ze závodů má svého vítěze a následně bude v srpnu vyhlášen celkový hlavní vítěz všech těchto tří závodů o putovní pohár "Velkoosecký trojzubec".

    "Petrův zdar."

    img

    img

    29.8.2015 Dětské rybářské závody "O pohár starosty obce "

    V sobotu 29.8.2015 se konaly ve spolupráci spolků ČSOP Hastrman ,ČRS Velký Osek a OU Velký Osek dětské rybářské závody. Závodilo se na místním soukromém rybníce Máčidlo. Počasí bylo výborné a tak se postupně sešlo 25 dětí .Děti dorazily jak z Oseka , Veltrub tak i třeba Kolína,Městce Králové ,Nymburka, Býchor.Bylo vidět že děti se na závody těší ,ale větší potíže jim dělá raní vstávání.Závody začaly v 7.00 losováním místa na oba poločasy.Pak již rychlá příprava , nakrmení lovného místa a START. Ryby berou opatrně ,ale po chvíli jsou již první pěkné úlovky na břehu . Mnohé děti jsou velmi šikovné, nahazují a zdolávají ryby zcela sami. Větší kapry jim pomáhají podebrat rodiče. Děti mají z ulovených ryb vždy obrovskou radost.Po krátké přestávce na občerstvení se chytá druhý poločas.Děti se opět velmi snaží.Celkem tak nachytaly 22,5 metrů ryb.Chytali se převážně kapříci ,cejni ,plotice ,perlíni a líni.Největší ryba byl kapr 66 cm.Vítězem se stal Patrik Šrámek z Opočínka.Z oseckých dětí krásné třetí místo obsadil Teo Dašek,čtvrté pak malá slečna Kateřina Hrabánková , sedmé Honzík Švanda a desáté Milan Šípek. Ceny si za svou snahu odnesli všichni.
    Za spolek ZO ČSOP Hastrman Jarmila Dařílková

    img

    img

    img